Shintaido a Shintaido Bojutsu

Shintaido (šíntajdó) je nenásilné japonské bojové umění. Je otevřeno všem bez rozdílu věku či pohlaví. Pomáhá nám aplikovat starou filozofii samurajů na náš osobní boj a problémy současného života. Název „Shin Tai Do“ znamená „nová cesta těla“.

Shintaido Bojutsu (šíntajdó bódžucu) je cvičení s dlouhou dřevenou tyčí (tj. „bó“) a je část programu Shintaido.

Více informací:

25.3.13

Pozvánka na shintaido gasshuku 2.-5.5.2013

Milí přátelé,
zveme vás na 3. shintaido gasshuku v České republice, které se uskuteční v termínu 2.-5.5. v areálu ZČU v Hradu Nečtiny. Výraz "Gasshuku" znamená setkání pod jednou střechou (a pod jedním nebem) spojené s intenzivním cvičením shintaida. Lektory budou David Franklin, a pozor, vzácný host: Miéko Hirano (Japonka žijící ve Francii).
Zúčastnit se mohou začátečníci, i pokročilí - můžete tedy pozvat svoje přátele, či známé, kteří třeba s bojovým uměním nemají žádnou zkušenost. Vaši účast rezervujte na tento mail do pátku 19.4.
Níže najdete několik doplňujících informací, které vám pomohou v rozhodování, jestli jet, či ne.

Ubytování:
Hrad Nečtiny, 40km od Plzně, okolo je krásná příroda, bar k dispozici.. http://www.ops.zcu.cz/suz/nectinysuz.html

Doprava
ideálně auty - v časech, které potřebujeme na příjezd a odjezd moc autobusů nejede nebo je to s přestupem. Máte-li auto, bude fajn, nabídnete-li odvoz ostatním. Nemáte-li, dejte vědět a něco vymyslíme.

Jídlo

tradiční česká kuchyně, možnost zarezervovat dopředu bezmasé jídlo, nebo pouze večeře apod... Večer bude asi k dispozici bar, se standardní výbavou. V obci vzdálené 3km je krám se smíšeným zbožím.

Cvičení Shintaida
pomůcky - pohodlné oblečení na cvičení venku i uvnitř / budeme volit podle počasí. Venku budeme na trávě, uvnitř si nejsem jistý - je lino či parkety.

Program
příjezd na místo 2.5. v 16:00 (bus do Hradu Nečtiny jede z Plzně přes Manětín ve 14:15 z CAN), ukončení v neděli v čase oběda.
...Detailně se dohodneme na programu až na místě. Na posledním gasshuku vypadal jeden ze dnů takto:
Ranní meditace / snídaně / dopolední cvičení / oběd / volno / odpolední cvičení/ večeře/ ...
Účast na jednotlivých programech dobrovolná.

Účast dětí

je možná, kapacita areálu to umožňuje. Děti se však nezúčastní všech cvičení s dospělými. V případě zájmu dětí o shintaido pro ně připravíme spíš separátní lekce. Máte někdo ve svém okolí někoho, kdo by chtěl jet s námi a hlídat děti účastníků?

Další:
Napadlo nas, ze kdyby chtel nekdo nabidnout nejakou vecerni aktivitu typu: pleteni kosiku, masaze, leceni hlukem, modelovani nehtu, mykologicka prednaska, bubnovani, promitani diaku z cest, nebo nějakou hudbu.... bylo by víc než fajn! Pište nám vaše návrhy!

Michal

--
ShinTaiDo
ancient wisdom in a new language of body movement
staroveke uceni v novem jazyce pohybu tela
http://www.shintaido.cz