Shintaido a Shintaido Bojutsu

Shintaido (šíntajdó) je nenásilné japonské bojové umění. Je otevřeno všem bez rozdílu věku či pohlaví. Pomáhá nám aplikovat starou filozofii samurajů na náš osobní boj a problémy současného života. Název „Shin Tai Do“ znamená „nová cesta těla“.

Shintaido Bojutsu (šíntajdó bódžucu) je cvičení s dlouhou dřevenou tyčí (tj. „bó“) a je část programu Shintaido.

Více informací:

1.3.13

9.3.2013: pozvánka na neopakovatelnou shintaido-dílnu + představení shintaida a japonské kaligrafie

Milí přátelé,
zveme vás na jedinečnou shintaido-dílnu (workshop), která proběhne příští víkend, tj. 9.března v Plzni. Workshopem nás provedou instruktoři shintaida Giovanni Rossi (IT), mistr Masashi Minagawa (JAP/UK) a David Franklin (USA/ČR). Může se zúčastnit každý, zkušenost s bojovým uměním není podmínkou.

Místo: malá univerzitní tělocvična na Borech, tj. UT 201 (Univerzitní 14, Plzeň)
Sraz: 9.3. v 9:30 před vchodem do budoby tělocvičen (Mapa: http://goo.gl/maps/ligze)

10:00 - 12:30 workshop dopolene
12:30 - 14:00: oběd (neorganizováno) a odpočinek (v tělocvične si muzete dat připadne šlofika)
14:00 - 16:00: workshop odpoledne (nejpozději do 17:00)

- s sebou: pohodlný oděv na cvičení/kimono
- svačinu/oběd na sobotu (nejbližší restaurace vzdálená 1km v obchodním centru)
- pro ty z vás, kdo nejste z Plzně a chtěli byste zůstat kvůli večerní akci i na noc, zajistíme nocleh (nejspíše u nás). Dejte nám vědět včas.

Cena za celý den: 300,- Kč předplaceně převodem do pátku 8.3., 12:00 na účet Shintaido česká republika, 6619369001/5500. 400,- na místě. Chcete-li přijít, dejte vědět do pátku 8.3., 12:00.

Večerní představení
Představení Shintaida i japonské kaligrafie: světová premiéra skupiny THE KU, kočovná společnost performérů Shintaida! 
S místním instruktorem David Franklin (USA / Česká republika), hostem Giovanni Rossi (Italie) a mistrem Shintaida Masashi Minagawa (Japonsko / Velká Britanie).

Mistr Minagawa je studentem Mistra Aoki, zakladatel Shintaido. Podílel se na tvorbě tohoto nového bojového umění v 60. letech v Japonsku. Je držitel 5. dan Shintaido Karate, 5. Dan Shintaido Bojutsu a je vedoucí Evropské technické rady komisi. Žije v Bristolu (Velká Británie), kde se přizpůsobuje Shintaido několika oblastech, včetně péče o zdravotně postižené děti a dospělé, hlasové školení a masáže. Masashi hrál se spěvačkou Chloe Goodchile, zakladatelka The Naked Voice („nahatý hlas“) pro HH Dalai Lama v The Way of Peace, světová konference se konala v Severním Irsku a hrál v „Transformace 11. září“ v Royal Opera House v Londýně.  Další z jeho zájmů je japonská kaligrafie.

Naš hostující instruktor Giovanni Rossi pochází z Itálie, z města Omegny. V roce 1986 dokončil studia na Univerzitě v Miláně, obor tělesná výchova. Shintaido studoval ve Francii, v Anglii, v USA a Japonsku, s mnoha učiteli, včetně zakládajících členů japonského Shintaida. V roce 1997 založil, za pomoci svých studentů, Italské kulturní sdružení Shintaida. V roce 2004 úspěšně absolvoval seniorské zkoušky pro klasické Shintaido i Shintaido Bojutsu. Vyučuje Shintaido i Shintaido Bojutsu jak dospělé, tak děti, lidi pokročilého věku, vězně, drogově závislé na odvykacích kůrách, postižené a v neposlední řadě i teenagery s různými sociálními problémy. Kromě Shintaida se věnuje různým směrům práce s tělem, zahrnující několik druhů masáže.

Místo konání: Ticking Culture v galerii Art e Facta, Mikulásské nám 19, Plzeň - Slovany <http://artefacta.cz/index.php/tickingculture/skola-umeni>

Vstup: dobrovolně 

----
za plzeňskou skupinu vás zdraví, 
David Franklin a Michal Slivka

--
ShinTaiDo
ancient wisdom in a new language of body movement
staroveke uceni v novem jazyce pohybu tela
http://www.shintaido.cz